HTML

A munka becsülete

A blog a KKV szektor öngyilkos manővereiről fog szólni. Arról, ahogy kényszer, kiszolgáltatottság és kapzsiság miatt hogy tapossuk sárba a munka becsületét. Ismétlem: kényszer- kiszolgáltatottság-kapzsiság. Olyan megtörtént és életszerű történetek lesznek itt, amelyeket megtapasztaltam, másoktól hallottam és sajnos átéltem. Írjatok ti is ilyeneket! munkabecsulete@gmail.com

Friss topikok

Címkék

4.

2011.09.05. 09:43 | A munka becsülete | Szólj hozzá!

 

Mennyi egy mérnök végzettségű műszaki vezető napi bére?

 

Szennyvíz beruházások indultak „valamelyik” megyeszékhely környékén. Az egyik beruházó, aki a későbbi szolgáltató is lesz felelős műszaki vezetőt keresett. Olyat, aki jelentős tapasztalattal és rutinnal bír. Tárgyalóképes, a települések vezetői, egyéb lakossági igények, panaszok kezelését megnyugtatóan tudja kezelni. Rendelkezik saját autóval, hordozható számítógéppel, rádiótelefonnal, elektronikus levélcímmel és internettel, faxot tud fogadni, fényképezővel, műszerekkel, megfelelő irodai körülményekkel, amely kisebb tárgyalások, munkához kapcsolódó egyeztetések lebonyolítására is alkalmas. A jelentkezőktől azt kérték, hogy a bér igényüket nettó napidíjban adják meg.

Az egyik jelentkező 35 000 forint napidíjat jelölt meg. Magas bérigény miatt elutasították a jelentkezését.

Nézzük, mi lett volna a napi harmincötben:

-          Mérnök napidíj

-          Gépkocsi használat

-          Telefon

-          Saját felszerelt iroda

Nézzük az ajánlásokat és a piaci árakat:

-          Mérnök napidíj az MMK 2008-as ajánlásai szerint: 79 000 ft. http://www.epitoklub.hu/public/file/mernoki_napidij.pdf

-          Gépkocsi használat: napi 5 000 ft.

-          Telefon: napi 1 500 ft.

-          Saját felszerelt iroda: napi 2 000 ft.

Ez összesen 87 500 ft.

22 munkanappal számolva az ajánlat szerint a havi bér nettó 770 000 forint lett volna. Most nézzük, mennyi lenne ez, ha saját főállású, nagy rutinnal és jó megjelenéssel rendelkező tapasztalt mérnök végezné nettó 350 000 forintos bérezésért:

-          Munkáltató havi bérköltsége (fizetés, járulék, adó): 733 000 ft.

-          Gépkocsi használat: 110 000 ft.

-          Telefon: 33 000 ft.

-          Egyéb (iroda, titkárnő, fax, internet): 30 000 ft.

Összesen: 906 000 ft.

Mennyi lett volna a reális napidíj, melyet elfogad a leendő szolgáltató? A kérdést annak tükrében teszem fel, hogy az ingatlanok szennyvízbekötésénél a rákötés engedélyezését egy mérnök végzettségű műszaki ellenőr végzi, aki az alkalmazottjuk. A helyszíni ellenőrzés után, amely papírmunkával együtt 15 perc, 8200 ft.+ áfa díjat számláznak az ügyfeleknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://munkabecsulete.blog.hu/api/trackback/id/tr353203492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása